VHDK Nieuws

Park wordt weer aangepakt. 

Zojuist met een projectleider van de gemeente door het park gelopen. Dit naar aanleiding van de vervuilde grond met glas, stenen en ijzer. Ook de projectleider is toch wel geschrokken. Er gaat dus binnenkort een grondige schoonmaak actie komen. Blijkt dit niet voldoende dan volgen er andere, grootscheepse, werkzaamheden. Ook komen er extra prullenbakken. Verder gaan er andere maatregelen genomen worden om ons mooie park veiliger te maken voor voetgangers en spelende kinderen. Hoe dit er uit gaat zien zult u zelf gaan zien. Ook zijn er foto’s genomen  van het tegelstuk, tussen de paaltjes en de stenen bollen, voor de Horizon. Dit ligt helemaal ongelijk en is ook gevaarlijk. Ook hier gaat de gemeente kijken of ze dit snel aan kunnen pakken. Kortom: onze klachten lijken nu eindelijk serieus genomen te worden 😁😁 Natuurlijk blijven we alles volgen en zullen weer actie ondernemen mocht dit nodig zijn 👊

VHDK op de opening van ons park. 

Ook de VHDK was aanwezig tijdens de opening van ons park. Bent u een koper van een Doorzonwoning in de Kruidenbuurt wordt dan ook lid 👍Met het lidmaatschap van de VHDK profiteert u van vele voordelen en collectieve kortingen 😁

Feestelijke opening Kruidenbuurtpark een groot succes.

Feestelijke opening Kruidenbuurtpark een groot succes. Met dank aan de Bewonersorganisatie Kruidenbuurt, boswachter Gerard Katoen, de Woonwijzerwinkel, Jumbo Lefebre, Viswinkel Hesseplaats, Bakkerij Hesseplaats, en alle andere sponsoren die we vergeten zijn en natuurlijk ook alle vrijwilligers !!

https://goo.gl/photos/bcvjh7PDjEKFCZML8

​Groot gedeelte van het park is opgeruimd. 

Zojuist weer gesproken met iemand van de gemeente. Het honden en voetbalveld zijn aangehaakt en volgens de gemeente nu stenen, glas en stenen vrij. 
Wij hebben ze erop gewezen dat er langs de singels nog wel veel vervuiling is. 

We houden het in de gaten en blijven u natuurlijk op de hoogte houden.

​Kruidenbuurtpark wees voorzichtig op het gras⚠️⚠️⚠️

Beste medebewoners, 
Zoals u weet is het Kruidenbuurtpark onlangs door de gemeente helemaal gerenoveerd. 
Op het eerste gezicht ligt ons park er weer prachtig bij. Helaas hebben we geconstateerd dat de grond op het honden en voetbalveld maar ook langs de singels is vervuild met stenen, glas en ijzer❗Dit is natuurlijk gevaarlijk voor spelende kinderen en honden. We hebben direct foto’s gemaakt en deze met een uitleg van het gevaar naar onze contactpersonen van de gemeente gemailt. Wij zijn vrijdagavond door de gemeente gebeld! Ze zijn wezen kijken en hebben hetzelfde geconstateerd als wij. Ook erkennen ze dat dit gevaarlijk kan zijn en kan leiden tot letsel bij kind of dier. Ze hebben ons beloofd dat ze snel actie zullen ondernemen om deze situatie te verhelpen. Natuurlijk blijven wij dit volgen en ondernemen weer actie mocht dit nodig zijn. 

Er is geen reden tot paniek maar wij adviseren u wel om erg voorzichtig te zijn met uw kinderen en dieren❗

Natuurlijk gaat de feestelijke opening van ons mooie park (ondanks deze tegenslag) op zaterdag 20 mei van 13:00 tot 17:00 wel gewoon door. Laten we duimen voor mooi weer want het beloofd een spannende, leerzame en gezellige middag te worden voor jong en oud 👪👩‍👩‍👧‍👧 Wij hebben er zin in en u?

Bodemisolatie actie

Heeft u koude voeten en/of wilt u energie besparen? Speciale Kruidenbuurt actie voor bodemisolatie: http://www.woonwijzerwinkel.nl/initiatief/bodemisolatie-in-de-kruidenbuurt/

Profiteer tot 14 April van deze actie. 

Wethouder Pex Langenberg zegt NEE tegen betaald parkeren. 

Wethouder Pex Langenberg zegt NEE tegen betaald parkeren. Maar de wethouder is in beginsel ook voor het uitvoeren van experimenten met kleine maatregelen op straat. Maar hij zegt ook het volgende: “Het is belangrijk dat de experimenten voldoende draagvlak onder bewoners hebben en toekomstbestendig zijn” Onze vraag als VHDK is nu: Is er voldoende draagvlak voor deze experimenten??? We horen graag van uur! 

Kopers zitten in het RRS rioleringsfons

Vandaag in een gesprek met Vestia bevestigd gekregen dat wij als kopers inderdaad aan het RRS ontstoppingsfons deelnemen! De informatie die wij eerder met u deelde is de juiste. Aan een duidelijke procedure voor nu en richting toekomst wordt gewerkt. Mocht u als VHDK lid problemen ondervinden neem dan contact met ons op want wij kunnen u verder helpen. VHDK we zijn er voor U en “samen zijn we sterk” 

Riool verstopt ??

Er blijkt onduidelijkheid te zijn over het collecteurriool en het RRS ontstoppingsfonds. Volgens onze informatie is in alle koopovereenkomsten een  clausule opgenomen over dit collecteurriool en ook deelname aan een ontstoppingsfonds. Dit fonds is nog steeds van kracht. Wij als VHDK hebben ook bewijs dat dit fonds nog gewoon van kracht is en niet eenzijdig opgezegd is zoals beweerd wordt. Dit kan ook helemaal niet want het is in de koopovereenkomst opgenomen. 

Alleen als een heel blok verkocht is kan de clausule komen te vervallen. Maar er is nog geen 1 blok in onze wijk helemaal verkocht!

Wij zijn allang met Vestia over een aantal zaken in gesprek waaronder ook het aanmelden van een verstopping. Moet u dan bij Vestia of bij RRS zijn? Dit is door de verschillende personeelswisselingen bij zowel Vestia als RRS bij niemand meer duidelijk. Wij hebben volgende week weer een gesprek met Vestia en dat staat dit topic ook weer hoog op de agenda. Heeft u problemen met aanmelden van een verstopping en bent u lid van de VHDK: neem contact met ons op want wij kunnen u verder helpen. Nog geen lid? Voor € 20,- per jaar profiteert u van vele voordelen en kunnen wij u ook helpen bij allerhande vragen en problemen.

Ook benieuwd naar het warmte verlies van uw woning??

UITNODIGING Gratis warmtefoto van uw huis

Voor bewoners in de Kruidenbuurt

Inloopbijeenkomst op 10 maart tussen 15.00 – 19.30 uur en 11 maart tussen 9.00 – 13.00 uur

Locatie: Pop up store ‘Energiebesparing010’, Winkelcentrum Binnenhof 96, Rotterdam