VHDK Nieuws

Bodemisolatie actie

Heeft u koude voeten en/of wilt u energie besparen? Speciale Kruidenbuurt actie voor bodemisolatie: http://www.woonwijzerwinkel.nl/initiatief/bodemisolatie-in-de-kruidenbuurt/

Profiteer tot 14 April van deze actie. 

Wethouder Pex Langenberg zegt NEE tegen betaald parkeren. 

Wethouder Pex Langenberg zegt NEE tegen betaald parkeren. Maar de wethouder is in beginsel ook voor het uitvoeren van experimenten met kleine maatregelen op straat. Maar hij zegt ook het volgende: “Het is belangrijk dat de experimenten voldoende draagvlak onder bewoners hebben en toekomstbestendig zijn” Onze vraag als VHDK is nu: Is er voldoende draagvlak voor deze experimenten??? We horen graag van uur! 

Kopers zitten in het RRS rioleringsfons

Vandaag in een gesprek met Vestia bevestigd gekregen dat wij als kopers inderdaad aan het RRS ontstoppingsfons deelnemen! De informatie die wij eerder met u deelde is de juiste. Aan een duidelijke procedure voor nu en richting toekomst wordt gewerkt. Mocht u als VHDK lid problemen ondervinden neem dan contact met ons op want wij kunnen u verder helpen. VHDK we zijn er voor U en “samen zijn we sterk” 

Riool verstopt ??

Er blijkt onduidelijkheid te zijn over het collecteurriool en het RRS ontstoppingsfonds. Volgens onze informatie is in alle koopovereenkomsten een  clausule opgenomen over dit collecteurriool en ook deelname aan een ontstoppingsfonds. Dit fonds is nog steeds van kracht. Wij als VHDK hebben ook bewijs dat dit fonds nog gewoon van kracht is en niet eenzijdig opgezegd is zoals beweerd wordt. Dit kan ook helemaal niet want het is in de koopovereenkomst opgenomen. 

Alleen als een heel blok verkocht is kan de clausule komen te vervallen. Maar er is nog geen 1 blok in onze wijk helemaal verkocht!

Wij zijn allang met Vestia over een aantal zaken in gesprek waaronder ook het aanmelden van een verstopping. Moet u dan bij Vestia of bij RRS zijn? Dit is door de verschillende personeelswisselingen bij zowel Vestia als RRS bij niemand meer duidelijk. Wij hebben volgende week weer een gesprek met Vestia en dat staat dit topic ook weer hoog op de agenda. Heeft u problemen met aanmelden van een verstopping en bent u lid van de VHDK: neem contact met ons op want wij kunnen u verder helpen. Nog geen lid? Voor € 20,- per jaar profiteert u van vele voordelen en kunnen wij u ook helpen bij allerhande vragen en problemen.

Ook benieuwd naar het warmte verlies van uw woning??

UITNODIGING Gratis warmtefoto van uw huis

Voor bewoners in de Kruidenbuurt

Inloopbijeenkomst op 10 maart tussen 15.00 – 19.30 uur en 11 maart tussen 9.00 – 13.00 uur

Locatie: Pop up store ‘Energiebesparing010’, Winkelcentrum Binnenhof 96, Rotterdam

VHDK in gesprek met wethouder Joost Eerdmans

VHDK op de koffie en in gesprek met wethouder Joost Eerdmans. Natuurlijk ook gesproken over de invoer van betaald parkeren en het niet luisteren naar de onderzochte mening van bewoners door de gebiedscommissie Prins Alexander. Volgens Joost Eerdmans getuigd dat niet van democratie. Ook het plaatsen van gevaarlijke afvalcontainers op een looproute naar een lagere school vind de wethouder onbegrijpelijk. 

https://twitter.com/LeefbaarRdam/status/833726893199335425?s=08

Wilt u ook een snelle en eerlijke oplossing van de parkeer soap? 

​Wij willen een snelle oplossing voor de betaald parkeren soap gebaseerd op een eerlijk advies! U toch ook ?? 

Stop de parkeer soap in de Kruidenbuurt. 

Ook Leefbaar Is de betaald parkeren soap in de Kruidenbuurt meer dan zat. Waarom moet dit allemaal zo ingewikkeld zijn terwijl de uitkomst zo duidelijk is? Laat de voor en tegenstanders, die ook bij het gesprek met wethouder Pex Langenberg aanwezig waren, snel bij elkaar komen en de oplossing is morgen klaar! Gebiedscommissie Prins Alexander kom in actie en stop deze soap.Stop ook aanmelding van mensen die mee willen praten want met een groep in gesprek brengt nog meer onrust en geen oplossing !!

Bijzondere wending in de parkeer soap van de Kruidenbuurt

Gebiedscommissie Prins Alexander gaat aan wethouder Langenberg adviseren om een werkgroep leefbaarheid Kruidenbuurt te formeren. In deze werkgroep moeten voor en tegenstanders van betaald parkeren in overleg om tot alternatieve oplossingen te komen. Natuurlijk staan wij als VHDK hier positief tegenover en nemen ook graag deel aan deze werkgroep. Wij denken dat we er met de voorstanders van betaald parkeren zo uit zijn! We hebben namelijk al verschillende scenario’s aan de gebiedscommissie en de wethouder voorgesteld maar deze pasten allemaal niet in het parkeerbeleid van de gemeente Rotterdam. Wij zijn dus gematigd positief omdat het echt is: eerst zien dan geloven!! Er ligt nu een grote druk op de schouders van de gebiedscommissie omdat we ze echt aan de gedane beloftes zullen gaan houden. De alternatieven die uit het overleg gaan komen zullen wel gedragen en ondersteund uitgevoerd moeten gaan worden. Dus plannen is één maar uitvoer en handhaving is twee! Wij zijn benieuwd en u ??

Betaald parkeren de climax ??

Gebiedscommissie Prins Alexander​ neemt WEER geen standpunt in en durft WEER niet voor of tegen te zijn. Ook hebben ze hun brief richting wethouder al weer klaar terwijl ze zelf nog moeten stemmen maar erger nog: bewoners nog moeten spreken!
Wij roepen alle bewoners nogmaals op KOM 26 JANUARI MASSAAL NAAR DE VERGADERING VAN DE GEBIEDSCOMMISSIE.
http://www.bis.rotterdam.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=261374/type=pdf/advies_betaald_parkeren_kruidenbuurt_def_2.pdf